BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oroszország végre diverzifikálná gazdaságát

Az orosz kormány hamarosan kidolgozza a válság utáni fellendülést segíteni hivatott stratégiáját, amely a gazdaság modernizálására és az olaj- illetve gázfüggőség mérséklésére összpontosít majd - jelentette be Vlagyimir Putyin miniszterelnök.

Moszkva a befektetések ösztönzésére a bürokratikus terhek mérséklését, valamint a bankszektor és az értékpapírpiacok fejlesztését is tervezi - tette hozzá.

Elemzők már korábban figyelmeztettek arra, hogy a nyersanyagoktól való függés miatt Oroszország csak erőtlen fellendülésre számíthat azt követően, hogy az év második negyedében rekord mértékben, 10,9 százalékkal zuhant gazdasági teljesítménye. Az országnak a szovjet utódállamokon és a balti térségen kívülre irányuló exportját közel 70 százalékban az energiahordozók tették ki az év első hét hónapjában.

Bár Putyin megjegyezte, hogy a globális fellendülés megindulására utaló jelek nyomán a kormányzati becslésekben szereplőnél most már nagyobb energiaexport-bevételre lehet számítani, Alkeszej Kudrin pénzügyminiszter korábban az olajárakat túlfűtöttnek nevezte, korrekciót jósolva az elkövetkező hat hónapban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.