BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A jegybanki kamat után a forint árfolyama is befagyott

A forint nem tudott tovább erősödni, de tartja havi csúcsát az euróval szemben. Az MNB nem változtatott az irányadó kamaton.

A magyar deviza tartja havi csúcsát a frankkal és az euróval szemben, melyre még pénteken erősödött. A közös európai fizetőeszközzel szemben 278-as szint, az alpesi devizával 210-es szint alatt tartózkodik a forint.

A jegybanki alapkamatot változatlanul hagyta az MNB, 5,25 százalékon, mely megegyezett a piaci várakozásokkal, és az indoklás sem lepte meg a befektetőket. A jegybank emlékeztetett az inflációs kockázatokra, de hangsúlyozta: majdnem egyhangú döntés született, hatan a kamat tartása mellett köteleződtek el, míg egy tag a monetáris kondíciók könnyítése mellett érvelt.

A friss devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A frank jelenleg 209,49 forintba kerül, délelőtt még 209 alatti árfolyamon lehetett hozzájutni a frankhoz a bankközi devizapiacon. A euró jegyzése 277,15 forint körül alakult délelőtt, jelenleg 277,3 forint a közös európai fizetőeszköz.

Az euró nem teljesített rosszul a frank tekintetében, de 1,3268-as előző napi záró-árfolyamról 1,325-ig erősödött a frank, mely némileg gyengítette a forint frankkal szembeni kurzusát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.