BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

BÉT: egy újabb borús nap

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 123,09 pontos, 0,55 százalékos csökkenéssel, 22 153,01 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 8,2 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama a növekvő Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Králik István, a KBC Securities üzletkötője a csütörtöki nap leírásaként úgy fogalmazott: "lötyögés a semmibe". Magyarázatként hozzátette: a kereskedésnek nem volt igazából iránya, a forgalom is alacsonyabb volt az elmúlt napokhoz képest.

Szerinte a feszült piacokat a kivárás jellemezte, a befektetők a pénteket és a hétvégét várják, amikor is közzéteszik a bankok stressztesztjének eredményét, illetve az olasz szenátus után a képviselőház is dönt a kormány megszorító csomagjáról.

Vaszkó Szabolcs, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője azt emelte ki, hogy kissé felülteljesített a hazai részvénypiac. Emlékeztetett, hogy a mínuszos nyitás után végül úgy zárt mínuszban a budapesti tőzsde, hogy a zárás előtt az index átugrott a pozitív tartományba is.

Varga Zoltán, A QUAESTOR Csoport elemzője is arra hívta fel a figyelmet, hogy csütörtökön bizonytalan hangulatban kezdtek a tőzsdék azt követően, hogy szerdán este a Moody’s hitelminősítő leminősítést valószínűsíthető felülvizsgálat alá vette az Egyesült államok szuverén adósságbesorolását. Megjegyezte, hogy ezt követően azonban emelkedésnek indultak az árfolyamok, de délután a Fed elnöke ismét csökkentette a vételi kedvet, amikor kijelentette, hogy talán nem lesz szükség az amerikai jegybank szerepét betöltő szervezet újabb likviditásfokozó intézkedésére. Mivel a szerdai beszédében kiemelte ennek lehetőségét, a piaci szereplőket zavarba ejtette az enyhe ellentmondás - tette hozzá.

A Mol 150 forinttal, 0,70 százalékkal 21 300 forintra csökkent, 1,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 60 forinttal, 1,07 százalékkal 5 565 forintra esett, forgalmuk 5,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,53 százalékkal 567 forintra erősödött, forgalma 443,2 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 140 forinttal, 0,38 százalékkal 36 610 forintra gyengült, a részvények forgalma 218,2 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 121,0 millió forintos forgalom mellett 70 forinttal, 0,38 százalékkal 18 330 forintra csökkentette értékét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.