BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közbeszerzési hírek



Európai számítógép-használói jogosítvány

Az Államháztartási Hivatal nyílt pályázatot írt ki 188 fő köztisztviselő részére ECDL - európai számítógép-használó jogosítvány - megszerzését biztosító teljes körű informatikai képzésre és vizsgáztatásra, szintenként (kezdő, haladó) átlag 110 óra fejenként. A teljesítés helye a területi államháztartási hivatalok telephelyei. Részajánlat nem tehető. Teljesítési határidő az oktatás kezdetétől számított maximum hat hónap. (Közbeszerzési Értesítő/VG)



Videokonferencia-berendezések szállítása

A Nemzeti Információs Infrastruktúra tárgyalásos eljárást indított egyrészt minimum 15 professzionális tárgyalótermi H:323 videokonferencia-végberendezés, másrészt egy nagy kapacitású, szolgáltatói szintű, minimum 16 videokonferencia-végberendezés egyidejű kiszolgálására alkalmas, H.323 videokonferencia Multipoint Control Unit (MCU) szerver szállítására. Részajánlat tételenként, de ezen belül teljeskörűen tehető. A teljesítés határideje 2003. szeptember 15-e. Az ajánlatkérő által meghívni kívánt ajánlattevők keretszáma nyolc. Az ajánlatkérő által már kiválasztottak neve: BCN Kft., LANeX Consulting Kft., Synergon Informatika Rt. és LNX Hálózatintegrációs Rt. (Közbeszerzési Értesítő/VG)



Digitális ortofotó

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság tárgyalásos eljárást indított 30 vízbázis területének színes légi fényképezésére (1133 négyzetkilométer területen), 98 digitális ortofotó és a megfelelő domborzatmodell készítésére. A légi fényképezést 1:20 000 méretarányban, színes diapozitív filmre kell végrehajtani. A felvételek szkennelésének felbontása 21 mikrométer. További végrehajtandó feladatok: fénykép-terepazonos illesztőpontok meghatározása, a szükséges fotogrammetriai pontsűrítés végrehajtása, DTM előállítása, ortofotók elkészítése, színes plottok nyomtatása az ortofotókról. A teljesítés helye a tíz vízügyi igazgatóság székhelye a következő városokban: Győr, Budapest, Székesfehérvár, Gyula, Szombathely, Debrecen, Miskolc, Baja, Szeged és Nyíregyháza. Részajánlat nem tehető. A teljesítés határideje az ajánlattevő által megajánlott vállalási idő, de legkésőbb 2003. november 30-a. Az ajánlatkérő által meghívni kívánt ajánlattevők keretszáma három. (Közbeszerzési Értesítő/VG)



Komplex informatika 122 millióért

Nyolc ajánlattevő közül a Computer Technika Kft. nyerte Mosonmagyaróvár önkormányzata nyílt pályázatát. A feladat a 302 ágyas Karolina Kórház és Rendelőintézet rekonstrukciója keretében a komplex informatikai (számítógép, telefon, személy- és nővérhívó, kábeltelevízió) hálózat, aktív elemek és számítástechnikai eszközök szállítása, szerelése, üzembe helyezése, valamint a szoftverrendszer részleges cseréje. A pályázatra a Szintézis Rt., az Albacomp Rt., a Matáv Rt., a Nádor Rendszerház Rt., a Bull Kft., a Humansoft Kft., a Szinva Net Kft., valamint a Computer Technika Kft. tett ajánlatot. Az ellenszolgáltatás összege 121 878 313 forint. A beszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozók: Unicomp Kft., Artmed Kft. (Közbeszerzési Értesítő/VG)



Kiépítés, karbantartás

A Magyar Államkincstár előminősítési eljárást indított helyi adathálózatok kábelezésének kiépítésére és karbantartására, adathálózati és VoIP-eszközök karbantartására. A teljesítés helye a Magyar Államkincstár budapesti és megyei fiókjai. A nyertessel határozott idejű szerződést kötnek, hatálya három évre szól. (Közbeszerzési Értesítő/VG)



Jelrögzítés az APEH-nél

Két ajánlat érkezett az APEH Számítástechnikai és Adóelszámolási Intézet nyílt pályázatára. A 2002. évi kifizetői és munkáltatói adatszolgáltatás K jelű papír alapú bizonylatai 200 millió jelének rögzítésére (eltérés legfeljebb š10 százalék) indított közbeszerzést a Pannon-Org Szervezési és Szolgáltató Kft. nyerte. A másik ajánlatot a MÁV Informatika Kereskedelmi, Szolgáltató és Tanácsadó Kft. tette. Az ellenszolgáltatás összege: 0,092 forint jelenként + áfa; a feladat teljesítésére elkülönített összeg 35 millió forint. (Közbeszerzési Értesítő/VG)



BM-továbbfejlesztés

A BM Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatal hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárást választott az okmányirodák és a központi hivatal pénzügyi, logisztikai, biankó okmánykezelési és titkos ügyirat-kezelési feladatainak ellátásához szükséges informatikai alkalmazások továbbfejlesztésére, kialakítására. Az eljárás alkalmazásának indoka, hogy a Zalaszám Informatika Kft. rendelkezik a Belügyminisztérium Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatalon belül alkalmazott rendszerek kizárólagos jogával. A közbeszerzés nyertese az ajánlattételre felkért Zalaszám Informatika Kft., az ellenszolgáltatás összege összesen bruttó 401 413 000 forint. (Közbeszerzési Értesítő/VG)



Licenchasználat megújítása

A Központi Statisztikai Hivatal közzététel nélküli tárgyalásos eljárást választott a SAS licenchasználat megújítására, valamint két szoftver/modul Integration Technologies és AppDev Studio beszerzésére. Az eljárás alkalmazásának indoka, hogy a SAS Institute Kft. az egyedüli jogi személy a Magyar Köztársaság területén, amely a SASO szoftver használatba adására jogosult. A KSH 1993. augusztus 3-án kötött szerződést a SASO szoftver használatára. A kedvező felhasználói véleményekre tekintettel döntött az ajánlatkérő az említettek beszerzéséről és a szerzői jogok védelmének figyelembevételével a licenchasználat megújításáról. Az ellenszolgáltatás összege 2003-ban bruttó 94 200 000 forint, 2004-ben bruttó 100 744 000 forint, 2005-ben bruttó 104 533 760 forint (azaz összesen 299 477 760 forint). (Közbeszerzési Értesítő/VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.