BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

HP: lakossági patronbegyűjtés

A HP a közelmúltban jelentette be, hogy Planet Partners elnevezésű begyűjtési és újrahasznosítási programját több európai országban kiterjeszti a lakossági felhasználású HP tintasugaras festékkazettákra is. Az egyéni felhasználók HP tintasugaras festékkazettáinak begyűjtési és újrahasznosítási rendszerét a tervek szerint először Németországban, Ausztriában és Svájcban vezetik be 2003 végéig, majd 2004-ben Nagy-Britannia, Írország és más európai országok - többek között Magyarország - követik őket.

Az egyéni felhasználóknak szóló ajánlat a HP tintasugaras festékkazetták közületi vásárlóinál már működő európai begyűjtési és újrahasznosítási programokat bővíti ki a lézeres festékkazettákra is. A HP becslései szerint a tintasugaras festékkazettákra vonatkozó legújabb újrahasznosítási kezdeményezés eredményeként Németországban mintegy 4 millió, Nagy-Britanniában pedig mintegy 2,5 millió HP tintasugaras festékkazettát fognak újrahasznosításra begyűjteni az otthoni irodákból és háztartásokból 2005 végéig.

Az európai országokban begyűjtött HP tintasugaras festékkazettát egy központi létesítményben kezelik, amely csaknem egy éve hasznosítja újra a HP vállalati ügyfeleitől a jelenlegi nagyszabású begyűjtési program keretében beérkező HP tintasugaras festékkazettákat. Az újrahasznosítás folyamán a begyűjtött eredeti festékkazettákat kitisztítják és szétszedik, a műanyag és fém alkatrészeket kinyerik belőlük, majd új termékek gyártására használják fel.

A HP 1991-ben indította el programját a lézeres nyomtatókhoz használt festékkazetták begyűjtésére és újrahasznosítására. A program kezdete óta világszerte közel 68 ezer tonna HP LaserJet festékkazetta anyagát nyerték ki. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.