BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

WI-FI az autóban is

A vezeték nélküli világhálós kapcsolatot lehetővé tévő WI-FI technológia is feliratkozik az autógyártók értéknövelt kényelmi funkcióinak listájára.

A hálózati eszközöket szállító 3Com Corp az olasz FIAT Auto autógyárral együtt a közelmúltban bejelentett egy új járműkoncepciót, amely a 3Com vezeték nélküli technológiáját építi be az autóba, lehetővé téve, hogy az utasok nagy sebességgel csatlakozzanak az internetre a megfelelően kiépített szolgáltatóállomások, autóparkolók, városi környezetek vezeték nélküli hozzáférési pontjain keresztül.

A Lancia Phedrába telepített WI-FI rendszer először a Diva 2003 kiállításon volt látható. A berendezés az irodaival vagy az otthonival egyenértékű funkcionalitást nyújtó szélessávú internetelérést tesz lehetővé a gépkocsi multimédiás rendszerén keresztül. A WI-FI kapcsolódási megoldást az AWA, a 3Com partnere által kifejlesztett AWAutoPC egészíti ki egy vezeték nélküli billentyűzettel.

A WI-FI technológia nemcsak arra használható, hogy a jármű utasait összekapcsolja a vezeték nélküli állomásokkal vagy "hotspot"-okkal, hanem vezeték nélküli helyi hálózat kialakítására is alkalmas az autóban; vagyis az utasok rákapcsolódhatnak az internetre, fájlokat cserélhetnek egymással, vagy elérhetnek különféle alkalmazásokat, mint például a vezeték nélküli videós biztonsági vagy közlekedési információkat, illetve úti térképeket. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.