BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Távvezérelt eszközök

A Nokia új, vezeték nélküli kapcsolatot létesítő megoldásának, a Bluetooth SIM Access Profile-nak (SAP) köszönhetően hamarosan még könnyebbé válhat az autóból történő telefonálás - adta hírül a világ második legnagyobb mobiltelefon-gyártója. Razvan Olosu, a termék kifejlesztésében jelentős szerepet játszó Nokia Smart Traffic Products vezetője úgy gondolja, hogy az új találmány fontos hozzájárulás a járművekből történő kommunikáció további fejlődéséhez.

Az eljárás lényege az, hogy egy megfelelő eszköz és az általa létrehozott vezeték nélküli kapcsolat segítségével a járművezető anélkül tud kommunikálni a mobiltelefonjában lévő SIM kártyával és ebből fakadóan annak azonosítóit, illetve kommunikációs lehetőségeit felhasználva a GSM-hálózatra kapcsolódni, hogy ténylegesen a kezébe kellene vennie a telefont.

Az új fejlesztésű eszközt a franciaországi Nizzában október 29-30-án zajló 8. Nokia mobilinternet-konferencián mutatják be a társaság képviselői.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.