BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

WLAN-teszt a Vodafone-nál

A Vodafone szeptember 19-től a Budapest Sportarénával közösen kísérleti vezeték nélküli helyi hálózatelérés (Wireless Local Area Network, WLAN) szolgáltatást nyújt az arra alkalmas készülékkel és kártyával rendelkező felhasználóknak. A próbaüzem a Budapest Sportaréna területén zajlik, ahol a rádiófrekvenciás technológia használatával nagy adatátviteli sebesség - akár 11 megabit/sec.) érhető el.

A felhasználók csatlakozhatnak az internetre vagy saját vállalati belső hálózatukra, böngészhetnek, adatállományokat tölthetnek le és bonyolíthatják elektronikus levelezésüket. A Vodafone WLAN-szolgáltatása a kísérleti időszak alatt regisztrációval, de díjfizetés nélkül bárki számára elérhető, aki WLAN-t támogató eszközzel (kéziszámí-tógéppel vagy laptoppal) rendelkezik. A Vodafone a későbbiekben számos forgalmas ponton (pl. szállodák, konferenciaközpontok) is tervezi a WLAN-hozzáférési pontok üzembe helyezését, továbbá lehetőség nyílik majd a külföldi WLAN igénybevételére is. A hazai hozzáférési pontok bármely szolgáltató ügyfelei számára elérhetők lesznek. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.