BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Céges mobiloffenzíva

A mobilszolgáltatás megjelenésével a 90-es évek eleje óta a beszédforgalom fokozatosan átterelődik a rádiótelefonra. Magyarországon is fokozatosan zsugorodik a vezetékes piac, a Hírközlési Felügyelet adatai szerint 2002 és 2003 júliusa között 90 ezer előfizetést mondtak fel.

A mobilcégek egyre több olyan szolgáltatást állítanak össze, amivel a céges telefonálást is igyekeznek teljes egészében a mobilra átterelni. Ennek megfelelően megpróbálják kidomborítani a vezetékes telefonok mobilra cserélésének előnyeit. Az egyik legfőbb érv, hogy mindenkinek csupán egy telefonja lenne. Ugyanazon a számon lehetne őt elérni, egyetlen előfizetés forgalmi adatait kellene feldolgozni a könyvelésen.

A további előnyök között kiemelik, hogy a GSM rendszer számtalan olyan szolgáltatásra képes, amit a vezetékes rendszerek nem, vagy csak korlátozottan tudnak: SMS küldése, a WAP-on található adatbázisok böngészése, nemzetközi roaming és egyebek. A vezetékesben megszokott rövid hívószámok alkalmazhatók a mobilrendszerekben is. Ezek a szoftver beállításaitól függően kiterjeszthetők a legfontosabb üzletfelekre, a speditőrre, a futárszolgálatra vagy bármilyen gyakran hívott számra.

A mobilszolgáltatók érveikben főként a rendszer költséghatékony voltát emelik ki. A felhasználónak sem telepítési, sem karbantartási költségekkel nem kell számolnia. Megfelelő programbeállítással az egyes mobilkészülékeken tökéletesen elkülöníthetők a magán- és hivatalos célú beszélgetések. Az előbbieket nemcsak külön számolja, de külön is számlázhatja a szolgáltató, mégpedig közvetlenül az alkalmazottnak, így a vállalatnak egy fillérjébe sem kerülnek a munkatársak privát beszélgetései. De az alkalmazott sem fizet a cég helyett, hiszen ha nyaralás közben kell egy sürgős üzleti hívást lebonyolítania, az munkaadója számláját terheli.

Komoly megtakarítást jelent a mobilközpont, ha elköltözik a cég, hiszen nem kell újratelepíteni a kapcsolóközpontot, és még akkor sem kell külön igényelni, hogy ne változzanak a telefonszámok, ha egy másik városba települ a cég.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.