BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

E-feladatok az NFT-ben

Az informatikai tárca felkérésére az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSz) véleményezte a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) gazdasági versenyképesség operatív programját (gvop). A szövetség EU-szakértői munkacsoportja javaslatot dolgozott ki az e-feladatok és a szélessávú távközlési infrastruktúra fejlesztésére.

Az e-gazdaság fejlesztése és az e-kereskedelem ösztönzése érdekében az IVSZ szerint célszerű kiegyenlíteni a támogatások mértékét az integrált üzleti rendszerek és az internetes üzleti megoldások között. Továbbá a rendszerek kiépítésén túl olyan komplex megoldásokat kell nyújtani, amelyek a változások mellett is lehetőséget biztosítanak a versenyképesség javulásához. Különös figyelmet érdemelnek a szükséges biztonsági megoldások, hardverfejlesztések, szervezetfejlesztési és folyamatszervezési feladatok. Indokolt a kis- és középvállalkozások inkubátor- és vállalkozói házakon keresztül történő támogatása. Javaslatként fogalmazódott meg a programban az ágazat specifikus fejlesztésének és az üzleti megoldások hangsúlyosabb megjelenítése.

A digitális tartalom fejlesztése során a megfelelő tartalmak felkutatása és elérhetővé tétele mellett hangsúlyos a technikai korszerűsítés, a fejlett eljárások, szabványok használata, illetve a tartalomgazdák felkészítése a fejlett technológiák használatára. A digitális tartalom fejlesztésének egyik alapvető követelménye a technikai színvonal korszerűsítése, így a tartalom előállítását támogató rendszerek fejlesztése, alkalmazása, a tartalomszűrő, szerzői jogokat kezelő és személyre szabott, valamint mobileszközökkel is elérhető tartalompublikáció támogatása.

A szélessávú távközlési infra-struktúra fejlesztése során az IVSZ javasolja a prioritások közé helyezni a vezeték nélküli technikák alkalmazását, hiszen a kistelepüléseken ez költséghatékonyabb megoldást jelenthet. Mivel ezeknek a technikáknak a jelenléte, a magyar gazdaságban a gazdaság versenyképessége miatt nagyon fontosak, ezért kommunikációs szempontból szerencsés, ha hangsúlyosabban jelennek meg a stratégiában. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.