BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

üzletről üzletre

SunSystems a Royal szállóban

A Corinthia Grand Hotel Royal vállalatirányítási rendszerének pénzügyi és üzleti döntéstámogató modulja a SunSystems-megoldás. A rendszert a szállító London Logic Budapest (LLP) a szálloda átalakításával párhuzamosan építette ki. A cég szakemberei most az európai uniós csatlakozás miatti felkészítést végzik el a rendszeren. A Corinthia választása azért esett a SunSystems rendszerre, mert a szállodacsoport olyan pénzügyi és üzleti megoldást keresett, amely a náluk működő Micros-Fidelo Opera front-office rendszerrel kompatibilis adatáramlást tesz lehetővé. Fontos volt továbbá, hogy a rendszer a különböző országok számviteli és adótörvényeinek is megfeleljen, a szállodákra jellemző speciális igényeket is kiszolgálja. A Royalban az Oracle adatbázis-kezelőn futó SunSystems vállalatirányítási rendszer főkönyvi, tárgyieszköz-nyilvántartási, illetve devizakezelési egységeit használják. A SunSystems Vision XL vezetői információs rendszer segítségével pedig a menedzsment számára szükséges jelentéseket készítik el és küldik azt tovább havonta, negyedévente és évente az egyébként máltai tőzsdén is jelen lévő anyavállalathoz. (VG)



SAP-rendszer a cseh mezőgazdasági tárcánál

A német SAP cseh leányvállalata 15,5 millió euró értékben kapott megrendelést a cseh mezőgazdasági minisztériumtól. Ennek keretében üzleti szoftvert szállít a mezőgazdasági kifizetési hivatalnak. Ez a hivatal folyósítja majd a cseh és az EU-támogatásokat az uniós csatlakozást követően. A SAP, amely korábban például Németországban és Ausztriában is szállított ilyen jellegű szoftvert a kifizető hivataloknak, több mint 50 százalékos részesedést szerzett a cseh vállalati szoftverpiacon tíz évvel ezelőtti megjelenése óta. (VG)



Pivotal-Talisma fúzió

A Pivotal ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) megoldást fejlesztő kanadai Pivotal Corporation összeolvad a Talisma Corporationnel. A Pivotal stratégiai döntéshozói arra a következtetésre jutottak, hogy hosszú távon a Microsoft-technológián alapuló eService megoldások meghatározó képviselőjével, a Talismával való egyesülés a legmegfelelőbb a cég számára. A Pivotal az együttműködéstől hosszú távú pénzügyi stabilitást, valamint a kutatás-fejlesztésre és támogatásra irányuló kapacitás megduplázását reméli. A kanadai cég partnere az LLP az ügyfélkapcsolati rendszert továbbra is Pivotal néven forgalmazza. (VG)



Amerikai építészirodának szállít a Graphisoft

A Georgia államban tevékenykedő A. Vincent Pope & Associates építésziroda a magyar Graphisoft Rt. ArchiCAD szoftverét választotta építészeti tervező- és modellezőeszközéül. Az amerikai társaság vizualizációs tanulmányokat készít ügyfelei számára, ezért ajánlataik meghatározó eleme a háromdimenziós terv és dokumentáció. Az iroda ennek megfelelően olyan szoftvermegoldást keresett, amellyel munkatársai úgy készíthetnek virtuális modellt az épületről, hogy semmilyen bonyolult vagy felesleges lépéssel nem kell megtoldaniuk a tervezési folyamatot. Számos építészeti tervezőszoftvert teszteltek a végső döntés előtt, amiben végül is a Graphisoft termékét választották. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.