BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Laptop, mobil - always on



Egy amerikai cég találmányának köszönhetően a mobileszközöket használó többnyire sokat utazó üzletemberek a repülőgépes, vagy autós utazás közben is folyamatosan üzemkész állapotban tudhatják noteszgépüket, mobiltelefonjukat és kéziszámítógépüket. Az elsősorban szünetmentes áramellátást biztosító berendezéseiről és informatikai adatközpontjairól ismert American Power Conversion (APC) decembertől Magyarországon is értékesíteni kezdte univerzális tápadapterrel ellátott speciális laptoptáskáit.

Magyarország azért keltette fel ezzel a termékkel kapcsolatban a társaság érdeklődését, mert rohamosan nő a hordozható számítógépek piaca, üteme jóval meghaladja az asztali számítógépekét - indokolta a termék piaci bevezetését Bíró Viktor, az APC magyarországi képviseletének vezetője. Az idén - derül ki az amerikai IDC piackutatónak a magyarországi mobileszközök elterjedtségét felmérő jelentéséből - az év első háromnegyed évében 40 ezer noteszgép talált gazdára, annyi, mint tavaly összesen.

A mobileszközöket nemcsak a lemerülés fenyegeti. Az USA-ban végzett felmérés szerint a laptopok leginkább külső sérülés miatt "vesznek el". Figyelemreméltó azonban a lopások aránya is, ez az ok az esetek mintegy negyedében merült fel.

Fontos továbbá a hordozható számítástechnikai berendezések védelme, nemcsak lopás, de a komoly károsodást okozó túlfeszültséglökések ellen is. Az APC a Kryptonite-tal szövetségben több, ennek kiküszöbölését célzó eszközt is kifejlesztett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.