BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A mobilpiacon erősítene az Intel

Az Intel bejelentette, hogy megállapodott egy mobiltelefon-gyártóval új csipjeinek beépítéséről. A fényképezőgéppel ellátott, zenelejátszásra is alkalmas készüléket az Egyesült Királyságban dobják piacra. A gépben a még 2003-ban bemutatott, de azóta semmilyen jelentősebb üzletet felmutatni nem tudó Matioba csip áttervezett változata működik majd - írja a Financial Times.

A mostani üzlet az Intel legújabb kísérlete arra, hogy megvesse a lábát a mobiltelefonok processzorainak piacán. Itt mindeddig a kevésbé jelentékeny Texas Instruments dominált, mivel a személyi számítógépeknél sikeres Intel képtelen volt a kisebb kapacitásigényhez és a sajátos méretkövetelményekhez megfelelően igazodó terméket kifejleszteni.

Az Intelnél már készül a telefonprocesszor második generációja is, amely ősszel debütálhat. Emellett erősítenek a laptopoknál is: az új vezetéknélküli-szabvány, a Wimax fejlesztése gőzerővel folyik, az első, ehhez igazodó, Rosedale névre keresztelt csip pedig hamarosan a piacra kerül.

A cég tervei közt szerepel egy olyan vezetéknélküli-technológia kidolgozása is, amely révén televízió-műsorokat továbbítanának. Az elképzelések szerint az arra alkalmas készülékekre közvetlenül a DVD-lejátszóról lehetne műsort küldeni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.