BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eszköztelen kkv-k

A vállalkozások egyharmada nem használ számítástechnikai eszközöket - derül ki a Kisosz kérdőíves felméréséből. A szövetség az informatikai fejlődéshez kormány- zati támogatást tartana szükségesnek, főként a beruházások támogatásával, valamint a képzéssel.

A kisvállalkozások számítástechnikai-informatikai hátterére a Kisosz azért volt különösen kíváncsi, mert a vállalkozások versenyhátránya a technológiai-technikai háttér és az információ rendelkezésre állásában is tetten érhető - mondta lapunknak Antalffy Gábor ügyvezető elnök. "A vállalkozásában mely számítástechnikai-informatikai eszközöket használja?" kérdésre adott válaszokból kiderült, hogy a vállalkozások közel egyharmada (30,3 százalék) a napi működés során a felsorolt eszközök - számítógép, számlázóprogram, vonalkód-leolvasó, internet - egyikét sem használja.

Ebből a Kisosz szerint az következik, hogy miközben a kormányzat bizonyos rétegek részére jelentős mértékű kedvezményes számítástechnikai programokat kínál (Sulinet program, elektronikus közigazgatás), addig az e területen bekövetkezett rohamos fejlődésben a hazai kis- és középvállalkozói szektor került a legnagyobb hátrányba. Ebben nyilvánvalóan szerepet játszanak életkori sajátosságok, az értékesítés személyes jellege és technikai adottságai (vásározás, piaci árusítás) - ismeri el az érdekképviselet. Szükségesnek tartják azonban, hogy a kormányzat vizsgálja felül a hazai kisvállalkozások kedvezményes hardver- és szoftverbeszerzési lehetőségét, az erre vonatkozó képzési lehetőségekkel együtt.

a Kisosz kérdőíves felméréséből. A szövetség az informatikai fejlődéshez kormány-

zati támogatást tartana szükségesnek, főként a beruházások támogatásával,

valamint a képzéssel. Munkatársunktól-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.