BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Finnország is készüléktámogató

A finn kormány törvénymódosítást terjesztett be a harmadik generációs mobilkészülékek forgalmazási gyakorlatának megváltoztatására. Az új javaslat - szemben a ma érvényben lévő tiltással - engedélyezné a 3G-telefonok értékesítésénél az árukapcsolást, lényegében a készülékszubvenciót. A tervezett intézkedés célja, hogy elősegítse a csúcstechnológiát képviselő mobileszközök minél gyorsabb terjedését az észak-európai országban.

Az eddigi tiltást főként azzal magyarázták, hogy tisztességtelen versenyelőnyhöz juttathatja a piac ezt alkalmazó szereplőit. Az Európai Unióban Finnországon kívül jelenleg csupán Olaszországban létezik hasonló korlátozás a készülékekre és a beszélgetési időre, a mobil-tarifacsomagokban.

A változtatással továbbra is védeni kívánja azonban a finn kormány a fogyasztót. A módosított törvényben ugyanis ki akarják kötni, hogy a készülékkedvezmény fejében legfeljebb kétéves hűségnyilatkozatra lehessen kötelezett az azt igénybe vevő előfizetőt. A készüléktámogatási rendszer a tervek szerint három évig marad érvényben. A finn távközlési miniszter már régóta sürgette ezt a lépést - derül ki a helyi hírügynökségi jelentésekből. (STT)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.