BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Széles sávon előz Európa

Első alkalommal előzte meg Európa az amerikai kontinenst a szélessávúinternet-előfizetők számát tekintve 2005 első negyedévében - derül ki a Telecom Paper holland piackutató csoport felméréséből. Európában 47,95, míg Észak-, Közép- és Dél-Amerikában 47,53 millió szélessávú-előfizető van. A legtöbben - 61 milliónyian - Ázsiában rendelkeznek gyors világhálós kapcsolattal, a közel-keleti, afrikai régióban pedig 1,59 millió felhasználónak van nagy sebességű internetelérése. A piackutató cég adatai szerint 2004-ben Hollandiában és Dániában nőtt a legnagyobb mértékben a gyorsinternet-előfizetők száma, ezekben az országokban 100 lakosra jelenleg 21 szélessávú világhálós kapcsolat jut, míg a világelső Dél-Koreában 24.

A telefonvonali gyorsinternet-elérés (DSL) területén egy másik piackutató társaság, a Point Topic adatai szerint Kína a világelső, közel 20, az Egyesült Államok a második 15 millió körüli előfizetővel, míg az európai országok közül a legtöbben - 7 millióan - Németországban bírnak szélessávú kapcsolattal. Magyarországon a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az első negyedév végén 258 ezer ilyen típusú előfizetés volt. A DSL-vonalak száma a világon az első három hónapban éves összehasonlításban 54 százalékkal nőtt, elérve a 107,3 milliót. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.