BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tévhitben az európai cégek

Az európai informatikai vezetők 91 százaléka gondolja a vállalati biztonsági rendszert teljesnek vagy jónak, pedig csak harminc százalékuk védekezik néhány olyan közismert biztonsági veszélyforrás ellen, mint például a jelszóhalászat, a kémprogramok vagy a fájlcserélő alkalmazások. Az alkalmazottak internethasználatát felügyelő megoldásokat gyártó Websense megbízásából a Dynamic Market által végzett felmérésből kiderül, hogy a válaszadók 58 százaléka a felmérésben megnevezett hét gyakori internetes veszély közül kevesebb mint három ellen védekezik, 26 százalékuk pedig csupán egy ellen.

Így a felmérésben megkérdezettek hatvan százaléka sehogyan sem védekezik a belső támadások ellen, 62 százalékuk pedig képtelen kivédeni a jelszóhalász-támadásokat. Az európai cégek nyolc százaléka az összes veszélyforrásnak ki van téve, mivel egy egyszerű tűzfalon és antivírus-alkalmazáson kívül más módon nem védekeznek.

Az informatikai vezetők 71 százaléka ismeri el, hogy a vállalati laptopok - amelyeket az irodán kívül is használnak, majd ismét csatlakoztatnak a belső hálózatra - a cég számára igen nagy biztonsági kockázatot jelentenek. Ugyanakkor a vállalatok csupán 21 százalékánál alkalmaznak műszaki megszorításokat a noteszgépek vállalaton kívüli működtetésének biztonságossá tételére.



Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.