BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új CD-védelem a Sony BMG-től

A CD-másolást korlátozó eljárás bevezetésére készül a világ második számú lemezkiadójának számító Sony BMG - derül ki a Washington Post összeállításából. A felhasználók az új technológiával készült lemezekből összesen három másolatot készíthetnek, számítógépükön pedig csak a Microsoft digitálisjog-kezelő (DRM) szoftverével kezelt formátumban tárolhatják a zenei állományokat.

A megoldásnak legalább egy hátránya már ismert, a számítógépen tárolt fájlokat ugyanis nem lehet átmenteni az Apple hordozható zenelejátszójára, az iPodra, mivel annak szoftvere nem támogatja a Microsoft DRM alkalmazását. Nem kell azonban kétségbeesniük az iPod-felhasználóknak sem, ha valaki külön megkéri a céget, a Sony BMG e-mailben tájékoztatja arról, hogyan lehet megkerülni a problémát.

Az új CD-másolás elleni védelmet kifejlesztő brit cég, a First4Internet nyilatkozata szerint a rendszer célja nem az, hogy megakadályozza a lemezekről másolt számok felbukkanását a fájlcserélő hálózatokon, hanem hogy elejét vegye annak, hogy technikailag képzetlen felhasználók is tömegesen gyártsanak kalózcédéket. Ez a technológia olyan, mint egy fekvőrendőr, bár nem zárja ki teljesen a másolást, megpróbálja eltántorítani az átlagos felhasználókat attól, hogy tetszés szerinti számú másolatot készítsenek - számolt be a megoldásról Mathew Gilliat-Smith, a brit társaság vezérigazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.