BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az elektronikai termékek harmada már Ázsiából

Az utóbbi egy évtized alatt közel megkétszereződött az elektronikai profilú gyártókapacitások áttelepülése az ázsiai , csendes-óceáni térségbe – derül ki az amerikai Reed Electronics Research legutóbbi felméréséből.

Eszerint 1995-ben a világon gyártott elektronikai termékeknek még csupán a 20 százalékát állították elő a szóban forgó térségben ez az arány 2005-re felkúszott 38 százalékra. Ezen belül Kína részesedése több, mint megötszöröződött 3 százalékról 16 százalékra nőtt. Mellette a térségből különösen Dél-Korea és Tajvan játszik kiemelkedő szerepet.

Szingapúr és Malajzia jelentős kormánytámogatással keresi a lehetőséget, hogy az olcsó összeszerelési üzletek helyett egyre több magasabb hozzáadott értékű gyártási feladat találja meg.

A jövő egyik legígéretesebb helyszínének az ázsiai, csendes-óceáni régióban India ígérkezik, noha ott még jelentős infrastrukturális beruházások is szükségesek a cél eléréséhez, de szakértők szerint az ottani elektronikai ipar teljesítménye a 2005.évi 10,8 milliárd dollárról 2010-re 35 milliárdra nőhet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.