BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elbocsátó illetlen e-mail áradat

Egy friss felmérés szerint egyre több cég bocsát el dolgozókat amiatt, hogy megsértik a belső számítógép-használati előírásokat – írja a The Wall Street Journal. Az Egyesült Államok társaságait vizsgáló American Management Association és az ePolicy Institute szerint a cégek 26 százaléka küldött el a közelmúltban alkalmazottat az elektronikus levelezésre vonatkozó szabályok megsértése miatt, miközben ez az arány 2001-ben csak 17 százalék volt.

A cégek két százaléka kézbesített már felmondást az azonnali üzenetküldő rendszer nem megfelelő használata miatt. Ugyanennyi vállalat nyilatkozott úgy, hogy azért váltak meg valamelyik kollégájuktól, mert a céget támadó hangnemű internetes naplót (blogot) vezetett – akár saját neve alatt, otthonról.

Az egyre szigorúbb fellépést az magyarázza, hogy mind több per indul a társaságok ellen dolgozóik internetes tevékenysége, különösen elektronikus levelei miatt. A cégek 24 százalékának már kellett bírósági kérésre dolgozói elektronikus levelet kiadnia, szemben a két évvel ezelőtti 20 százalékkal. Ráadásul 13-ról 15 százalékra emelkedett azon vállalatok aránya, amelyeket már be is pereltek ilyen irományok miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.