BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szerb mobilszolgáltatót vett a Telenor

A magyar mobilpiacon is érdekelt norvég Telenor veheti meg az egyik szerb mobilszolgáltatót.

A Pannonban tulajdonos Telenor ajánlata nyert a Mobi 63 mobilszolgáltatóra meghirdetett aukción. A norvég cég 1,5 milliárd euroért szerzett 100 százalékos tulajdonjogot a szerb társaságban, továbbá 10 éves licencjogot GSM 900/1800, illetve 3G szolgáltatásra. A licencjog újabb 10 évre meghosszabbítható.

Szerbiában jelenleg két mobilszolgáltató működik, s az országban a mobilpenetráció a Telenor becslése szerint mintegy 65 százalékos. A Mobi 63 2005. végén 2,1 milliós aktív előfizetői bázissal rendelkezett ezzel piaci részesedése megközelítette a 45 százalékot. A társaság hálózatának a földrajzi lefedettsége 90, a lakosságra vetített 95 százalékos.

A 950 főt foglalkoztató szerb szolgáltató tavalyi forgalma 233 millió eurónak felelt meg az EBITDA rátája 53 százalék körüli volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.