BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új Linux vállalati platform a Novell-től már 13 ezer forinttól

A Novell bejelentette, hogy elérhető a következő generációs nyílt vállalati platformja, a SUSE Linux Enterprise 10. A Novell SUSE Linux Enterprise 10 tartalmazza a SUSE Linux Enterprise Server és SUSE Linux Enterprise Desktop termékeket, így biztonságos és megbízható alapot nyújt a vállalati felhasználóknak az asztali megoldásoktól az adatközpontokig. A platform kiegészül a Novell nemrégiben bejelentett online portáljával, a Novell Customer Centerrel, amely olyan eszközöket és automatizált szolgáltatásokat kínál, melyek használata leegyszerűsíti a licencelést és a frissítések kezelését, így csökkenti a rendszerfelügyelet költségét. Jelenleg a Novell az egyetlen Linux szállító, aki ilyen szintű vállalati megoldást kínál.

A Novell a SUSE Linux Enterprise 10 rendszert az augusztus 15-17. között San Franciscóban megrendezett LinuxWorld* Conference & Expo keretében mutatja be. "Az IDC prognózisa szerint 2008-ra a teljes Linux-piac értéke - beleértve a szervereket, asztali gépeket és a szoftvereket is - meghaladja a 35 milliárd dollárt, amelyből tisztán a szoftverek várhatóan több mint 14 milliárd dollárt tesznek majd ki. Az elemzői várakozások ismeretében büszkén mutatjuk be ügyfeleinknek új Linux munkaállomás- és szervertechnológiánkat. Biztosak vagyunk abban, hogy Magyarországon is népszerűek lesznek a SUSE Linux Enterprise 10 platform termékei és a Novell Customer Center szolgáltatásai, hiszen a hazai szakmai közönség már a béta változatokat is nagy érdeklődéssel fogadta.

A most beépítésre került technológiai újdonságaink várhatóan Magyarországon is jelentősen előremozdítják a Linux vállalati bevezetését és alkalmazását" - nyilatkozta Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója. "Mérettől függetlenül számítunk a kis-, közép- és nagyvállalatok valamint intézmények érdeklődésére is, mivel a termékek mind a felvonultatott technológiát, mind a termékek árát illetően versenyképes alternatívát jelentenek a hazai és nemzetközi piacon: a SUSE Linux Enterprise Desktop 47 euró (ez jelenlegi árfolyamon valamivel kevesebb, mint 13 ezer forint), a SUSE Linux Enterprise Server pedig 290 euró (nagyjából 79 ezer forint) ajánlott végfelhasználói áron rendelhető viszonteladói hálózatunkon keresztül" - tette hozzá Szittya. VGO

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.