BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Őrült kampány indult a klaviatúra egy billentyűje ellen

Őrült kampány indult a „Caps Lock” billentyű, a klaviatúráról való eltűntetése mellett - számol be az esetről a hwsw. A hadjáratot Pieter Hintjens, az iMatx informatikai vállalat vezetője kezdeményezte. Hintjens úgy gondolja, a gomb csak a helyet foglalja, miközben néhány csalón és a Fortran programozókon kívül senki nem használja. Ezzel szemben a többség számára csak a gondot okozza, ugyanis a kis- és nagybetű közötti különbséget figyelembe vevő rendszereken hibásan adhatjuk meg a jelszót, szöveg gépelésénél pedig tévedésből csupa nagy betűvel írhatunk, amit újra kell javítani. Ráadásul a nagybetűvel való írás, az internetes kommunikációban a kiabálásnak felel meg - véli az abszurd ötlet atyja.  Így a Capsoff nevű szerveződés szlogenje is erre utal: HAGYD ABBA A KIABÁLÁST!

A beviteli eszközöket 17 éve tervező Ikey egyik képviselője szerint eddig egyetlen olyan panasszal sem találkozott, amely a Caps Lock elhelyezkedésével lett volna kapcsolatos. Sőt, teszi hozzá Joel East tervező, nem valószínű, hogy a gomb eltűnne a közeljövőben, mivel számos programnál alapvető funkciója van. (hwsw.hu)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.