BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egerek és PC-k

Az elmúlt hetekben forradalmian új számítógépes egereket dobott piacra a Logitech. Fejlesztőik szerint az új perifériák alapjában változtatják meg a számítógépen és az interneten felhalmozott óriási mennyiségű információ keresését és kezelését.

A felhasználó gyorsan és intuitív módon tud eligazodni több különböző weboldal, nagy táblázatok, digitális fényképek, zenelisták vagy bármilyen más komplikált digitális tartalom között. A cég most piacra került kétféle vezeték nélküli lézeroptikai egerének közös jellemzője egy fém gördítőkerék, amely lendületbe hozva akár 7 másodpercig is képes önállóan pörögni, így egyetlen ujjmozdulattal akár több száz oldalnyit lapozni. Az egyérintős keresőszolgáltatás segítségével egy dokumentumban vagy weboldalon kijelölt szóra vagy kifejezésre egyetlen gombnyomással indítható internetes keresés.

Egy nemrégiben készült felmérés kimutatta, hogy az emberek átlagosan hat különböző alkalmazást tartanak nyitva egyszerre a számítógépükön, és 50 másodpercenként váltanak az egyes alkalmazások között vagy nyitnak meg új ablakokat.

A rendelkezésükre álló adatmennyiség bejárásához az emberek egy nyolcórás munkanap során közel 8 méternyit tekergetik az egér gördítőkerekét. A speciális gördítőkerék két különböző módon tud segíteni a mindennapi navigációs feladatokban. Az úttörőnek számító műszaki megoldást jelentő, szabadon pörgő lendkerékkel pillanatok alatt végiglapozhatunk hosszú dokumentumokat. Egyetlen ujjmozdulattal hét másodperc alatt akár 10 ezer sornyit is ugorhatunk egy Excel-táblában, ehhez hagyományos gördítőkerékkel 500 fordulatra és közel 7 percre van szükség.

Az új kerékkel hagyományos „kattogós” módban, soronként is mozoghatunk. Ez utóbbi módszer alkalmas menük, listák és diavetítések irányítására. A számítógép-navigációs forradalom másik mérföldköve a gyorskereső gomb egyetlen kattintásával elérhető szolgáltatás, amelyet a felhasználó kedvenc keresőjéhez lehet társítani. Ha egy dokumentumban vagy weboldalon kijelölünk egy szót vagy akár egy hosszabb kifejezést, a gördítőkerék alatt elhelyezett keresőgomb megnyomásával megindul a kijelölt tartalom keresése az interneten vagy a saját számítógépünkön.

Internettelefon – akár számítógép nélkül is

Az internetes telefonszolgáltatást kínáló Skype nemrég bejelentette, hogy új, vezeték nélküli telefonkészülékei anélkül biztosítanak beszélgetési lehetőséget, hogy a felhasználónak számítógépe vagy vezeték nélküli internet-hozzáférése lenne – írja a The New York Times. A két új, színes képernyős készüléket, amelyet a Netgear és a Philips gyárt, egyszerűen csak a világhálóra kell kötni, széles sávú kapcsolaton keresztül. A tervek szerint a Philips VoIP841 készülék már az idén karácsony előtt a boltokba kerülhet, 50 dollár körüli áron. Az eBay tulajdonában lévő Skype eredetileg olyan, az internetről ingyenesen letölthető szoftvert kínált, amellyel két, fejhallgatóval és mikrofonnal felszerelt számítógép előtt ülő felhasználó között ingyenes hangtovábbításra lehet használni a webet. Az utóbbi másfél évben a cég folyamatosan kiterjesztette tevékenységét, fizetős szolgáltatásként bevezetve a hagyományos telefonokkal való kommunikálás lehetőségét. Partnerei révén beszállt a számítógépes telefonáláshoz szükséges kiegészítők gyártásába is. Igazi tömegpiacra törhet be a cég, a bemutatott készülékeket olyanok is használhatják, akik nem értenek a számítógépekhez. Ennek a körnek különösen vonzó lehet a Skype díjszabása, amely a más országbeli, nem internetes készülékek hívásáért is csak a helyi tarifát számolja fel.


Munkatársunktól Internettelefon – akár számítógép nélkül is Az internetes telefonszolgáltatást kínáló Skype nemrég bejelentette, hogy új, vezeték nélküli telefonkészülékei anélkül biztosítanak beszélgetési lehetőséget, hogy a felhasználónak számítógépe vagy vezeték nélküli internet-hozzáférése lenne – írja a The New York Times. A két új, színes képernyős készüléket, amelyet a Netgear és a Philips gyárt, egyszerűen csak a világhálóra kell kötni, széles sávú kapcsolaton keresztül. A tervek szerint a Philips VoIP841 készülék már az idén karácsony előtt a boltokba kerülhet, 50 dollár körüli áron. Az eBay tulajdonában lévő Skype eredetileg olyan, az internetről ingyenesen letölthető szoftvert kínált, amellyel két, fejhallgatóval és mikrofonnal felszerelt számítógép előtt ülő felhasználó között ingyenes hangtovábbításra lehet használni a webet. Az utóbbi másfél évben a cég folyamatosan kiterjesztette tevékenységét, fizetős szolgáltatásként bevezetve a hagyományos telefonokkal való kommunikálás lehetőségét. Partnerei révén beszállt a számítógépes telefonáláshoz szükséges kiegészítők gyártásába is. Igazi tömegpiacra törhet be a cég, a bemutatott készülékeket olyanok is használhatják, akik nem értenek a számítógépekhez. Ennek a körnek különösen vonzó lehet a Skype díjszabása, amely a más országbeli, nem internetes készülékek hívásáért is csak a helyi tarifát számolja fel.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.