BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jövőkép

Fürdőszoba

Hamarosan mobiltelefonon keresztül küldhetünk jeleket a lakás legkisebb helyiségébe, hogy például előmelegítsük a WC-ülőkét. Az egyik japán cég erre vonatkozó szabadalmat nyújtott be.

Nappali

Bőrdetektor kifejlesztésén dolgozik Japánban a Toshiba Career. A készülék a bőr felületén érzékeli a nedvességet és a hőérzetet, ennek megfelelő információkat küld a légkondicionáló, párologtató-rendszereknek.

Gardrób

Rohan, kevés ideje jut az átöltözésre? Az IBM fejlesztése lehetővé teszi, hogy távoli számítógépes hozzáféréssel bejusson a ruhatárába, és a képernyőről a megfelelő öltözéket kiválassza, valamint előre kikészítse.

Konyha

Az ételmérgezésekről nem is olyan túl sokára már múlt időben beszélhetünk. A Kyocera Mita Corp. ugyanis az idén jegyeztetett be az USA-ban egy olyan technológiai újdonságot, amely a hűtőszekrény tartalmáról küld megfelelő információkat, beleértve a hűtőbelsőben rejtőző esetleges baktériumokat is. Japánban egy másik feltaláló olyan konyhaszekrényeket fejlesztett ki, amelyeket távirányítóval lehet leengedni, felemelni a felhasználó magassága szerint. A Miele Németországban ez évben bejegyzett szabadalma a kisgyerekeket védi meg attól, hogy „szenvedő alanyai” legyenek a mosógépek működésének. A háztartási készülékbe olyan érzékelőt építenek, amely minden szokatlan dobmozgásra leállítja a gépet és riasztást küld.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.