BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sorról sorra biztonságos

Stratégiai szövetségben a Juniper és a Symantec

Stratégiai szövetséget kötött egymással a világ vezető informatikai biztonsági cége, a Symantec és a biztonsági hardver-, szoftvermegoldásokat szállító Juniper Networks. A két cég a szövetség keretében egymás laborjai között szoros együttműködést alakít ki az újonnan megjelenő fenyegetésre történő minél gyorsabb reakció érdekében, illetve közös fejlesztéseket terveznek a végponti házirend alapú biztonság (endpoint compliance), az integrált hozzáférés menedzsment (integrated access control), valamint a behatolásdetektálás és -megelőzés (intrusion prevention systems) területén. (VG)


Hackerek támadtak Schwarzeneggerre

A kaliforniai rendőrség hackerek után nyomoz, akik betörtek Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó hivatalának számítógépes rendszerébe, s az egykori testépítőre és akcióhősre nézve kényes tartalmú hangfelvételt töltöttek le. A felvételen Arnold Schwarzenegger az amerikai feketékről és latinókról beszél, s többek között a forróvérű és heves jelzőkkel illeti őket. A vizsgálatok szerint egy hackertámadáskor szivárgott ki a felvétel, és a betöréshez használt számítógépek internetes címét sikerült is azonosítani. A kaliforniai kormányzó már bocsánatot kért kijelentései miatt, az ügyet megszellőztető The Los Angeles Times pedig megtagadta a felvétel forrásának kiadását. (Vírushíradó.hu)


Sentinel-frissítés a Novelltől

Elérhetővé tette a Novell a Sentinel biztonsági információkat és eseményeket kezelő megoldásának első saját fejlesztésű frissítését. A Sentinel megoldáshoz a Novell az e-Security 2006 áprilisában történő felvásárlásával jutott hozzá, a frissítés kiadása pedig fontos lépést jelent a társaság számára a biztonsági és megfelelőségi tevékenységek valós idejű, teljes vállalatot átfogó egységesítése felé. A Sentinel a biztonsági és eseményfigyelési, valamint reagálási és jelentéskészítési képesség segítségével teljes mértékben együttműködik a Novell platformjával, többek között a SUSE Linux Enterprise Server rendszerrel és a személyazonosság-kezelési megoldásokkal. (VG)



Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.