BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szélessávon szörföl a magyar

A távközlési és az internet szolgáltatások körében a második negyedévben folytatódott a mobiltelefonok előretörése a vezetékessel szemben, valamint a szélessávú internet terjedése a betárcsázós szegmens visszaszorulása mellett - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdai, MTI-hez eljuttatott jelentéséből.

Az idén a második negyedévben a mobil-előfizetések száma 41 ezerrel bővült, s a negyedév végén megközelítette a 9,5 milliót. Az előzetes adatok szerint június végén 3,4 millió vezetékes fővonal volt üzemben, 121 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban és 15 ezerrel kevesebb, mint az előző negyedév végén.

Az idén a második negyedév végén 1,034 millió internet előfizetést tartottak számon. Ebből 450,4 ezret tett ki az xDSL és 307,2 ezret a kábeles, szélessávú internet. Kapcsolt vonalas, betárcsázós világháló-kapcsolatból 160,8 ezer működött. A szélessávú internet előfizetések száma 68 százalékkal nőtt egy év alatt és már négyszer akkora, mint a kapcsoltvonali- és az ISDN-előfizetéseké összesen. Az összes előfizetéseken belül az egy évvel korábbihoz képest felére zuhant a betárcsázós előfizetések aránya. (MTI)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.