BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Crackerek gyönyöre: Százezrek törik a meg sem jelent Windows Vista-t

A Microsoft következő generációs operációs rendszerének hivatalos startja november 30-án lesz - és ekkor is csak a nagy mennyiségű licencet vásárló üzleti felhasználók számára válik elérhetővé az alkalmazás.

Mindazonáltal maga a szoftver már a múlt héten véglegessé vált, így egyáltalán nem meglepő, hogy a kalózpéldányok terjedni kezdtek. A nagyobb torrentoldalakon a múlt hét végén jelentek meg az első változatok, de hétfőre már a bőség zavarával küszködik az, aki választani akar a 32 és 64 bites változatok között, a törés (crack) dömpingben. 

Az érdeklődés tehát nagy, aminek kiszolgálását az olyan keresőoldalak, mint az Isohunt és a The pirate bay is elősegítik.

Pedig a Microsoft mindent elkövet, hogy visszaszorítsa a kalózkodást. A 6000.16386.061101-2205-ös verziószámot viselő, RTM (released to manufacture) szoftver nem csupán termékkulcsot igényel, igaz, feltelepíteni egy valós kulcs ismeretében fel lehet.

Ezt követően 30 nap áll a felhasználó rendelkezésére az aktiválásra - ennek a folyamatnak a során az operációs rendszer összekapcsolódik a Microsoft szervereinek egyikével, ahol egy hitelesítést követően eldöntésre kerül, a Vista adott példánya legálisan megvásárolt avagy illegálisan futtatott. Ez utóbbi esetén komoly korlátozó funkciók lépnek életbe. (Terminal.hu)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.