BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Karácsonykor hasítanak az e-kereskedők

A kiskarácsony az internetes kereskedőknek is nagykarácsony lehet - bár a hazai piac 2006-ra prognosztizált 26-27 milliárdos forgalmával a hagyományos kereskedelemi csatornáknak egyelőre csak kistestvére lehet - derül ki a Népszabadság összefoglalójából.

Az e-kereskedelem súlypontját éppen a karácsonykor főszerepet játszó könyvek, szórakoztató elektronikai cikkek adják.

A GKIeNET felmérése szerint az internetes áruházak ilyenkor realizálják bevételük 17 százalékát, vagyis másfélszer annyit, mint az év többi hónapjában. Mindazonáltal a gombamód szaporodó internetes áruházak számára a karácsonyi szezon jelentősége a nagyobb árbevételen túl abban áll, hogy a fiatal áruházak számára ez az időszak jelent esélyt a felzárkózásra, illetve az életben maradásra - állapítja meg a GKIeNet elemzése.

Két éve még a hordozható CD-lejátszó volt az egyik karácsonyi slágerajándék, helyét már tavaly átvette a korszerűbb MP3-as készülék, amely az idei ünnep előtt is az egyik legjobban fogyó árunak ígérkezik. 
(Népszabadság)

További infokommunikációs hírek

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.