BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Premier a negyedik generációért

A közelmúltban müncheni központjában, a világon először élőben mutatta be a negyedik generációs mobilhálózat működését a Siemens. A Next Generation Mobile Network (NGMN) az UMTS-mobiltelefon-szabvány evolúciós továbbfejlesztése, piaci bevezetését 2010-re tervezik. A technológia maximálisan kiaknázza az UMTS-frekvenciák átviteli kapacitását, és akár 100 Mb/s-es adatsebességet is tud nyújtani.

Az NGMN a meglévő infrastruktúrára épül, ezért a hálózatüzemeltetők gyorsan és költséghatékonyan tudják majd bevezetni. Münchenben a Siemens egy teljes NGMN-rádióhálózatot épített ki, amelynek a működését online játékok és nagy felbontású videók mobiltelefonokra való átvitelével mutatta be.

A technológia szabványosítására létrehozott Third Generation Partnership Project (3GPP) nevű testület 2005 eleje óta dolgozik az NGMN-mobilhálózat szabványosításán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.