BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Svédország legfiatalabb hackere törte fel a NASA-t?

A svéd rendőrség letartóztatta azt az alig tizennyolc éves fiatalembert, akit többek között azzal is gyanúsítanak, hogy betört a NASA adatbázisába.

Alig tizennyolc éves Svédország egyik legagyafúrtabb számítógépes hackere – ez derült ki, amikor a rendőröknek több hónapos nyomozás után sikerült elkapni a tettest, aki több skandináv bank és pénzintézet, néhány svéd minisztérium és számos mega-cég adatbázisát feltörte.

A fiatalembert azonban egy ennél is súlyosabb nemzetközi bűncselekménnyel vádolják: a szakértők úgy vélik, lehetséges, hogy ő az a személy, akit az amerikai rendőrség is keres, mert a NASA adatai között kutakodott. A fiatalember két kisebb Internetes betörést bevallott ugyan, ám azt állítja, nem egyedül cselekedett, a NASA-ügyet pedig teljes mértékben tagadja. (hirszerzo.hu)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.