BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tíz ajánlat olcsó 3G-s mobilra

Tíz gyártótól kapott ajánlatot a GSM Szövetség (GSMA) olcsó harmadik generációs mobiltelefon előállítására – jelentette be Craig Ehrlich, a nemzetközi mobilszervezet elnöke. A kezdeményezés célja, hogy a fejlődő, feltörekvő országok piacán is ösztönözzön a gyors adatátviteli technológiára épülő szolgáltatások igénybevételére.

Az elnök egyelőre elzárkózott attól, hogy részletezze a tender feltételeit, és nem kívánta kommentálni a reménybeli győztes készülék költségparamétereit, csak annyit jegyzett meg, hogy nagyon örülnek a sok ajánlattevőnek.

A nemzetközi mobilszolgáltatókat tömörítő GSMA júniusban hirdette meg a szóban forgó tendert, egy korábbi hasonló kezdeményezés sikerén felbuzdulva. Mint ismert: az előző programban olcsó GSM-készülék-ajánlatokat kértek a gyártóktól. Annak a tendernek a győztese a Motorola lett, 25 dolláros telefonjával.

A mostani kiírás győztesét 2007 februárjában, várhatóan a nemzetközi szervezet szokásos globális éves konferenciáján jelentik be, Barcelonában. A bírálóbizottságot az érintett térségek 12 szolgáltatójának a képviselői alkotják. A GSMA már most gondolkodik egy újabb tenderen, amelyet várhatólag 2008-ban ír ki a 3G-technológiát gyorsító olcsó HSDPA-képes készülékekre is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.