BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ügyintézés mobilon

A budaörsiek előzetes regisztráció nélkül, SMS-ben is előkészíthetik egyes önkormányzati ügyeiket.

A Pannon támogatásával a Budapesti Corvinus Egyetem E-Government Alapítványa végezte el az SMS-technológia ügyintézésben alkalmazhatóságának a kutatását. Az önkormányzat ennek ismeretében döntött a rendszer bevezetéséről. Az SMS-es mellett a budaörsi helyhatóság a közeljövőben tervezi bevezetni a további lehetőségeket kínáló WAP-os ügyintézést is.

Az önkormányzatnál három szinten intézhetők SMS-ben a hivatali ügyek: a kliensek a programozott SMS-központon keresztül információkat kérhetnek, időpontot foglalhatnak, és magát az ügyintézést is előkészíthetik.

A Pannon kezdeményezője és hoszszú ideje támogatója a különböző kormányzati mobilfejlesztéseknek.

A budaörsi helyhatóság és a mobilszolgáltató másfél éve jelentette meg azt a felsőoktatási tankönyvet, amely a világon az elsők között foglalkozott részletesen a mobil távközlés közigazgatási ügyintézésben való felhasználásának a lehetőségeivel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.