BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Golffalu épül Bicskénél

Ír kézből, külföldi mintára, magyaroknak épít golf- és countryklubot Bicskénél a magyar és ír magánszemélyekből álló Magyar Ingatlan Ingatlanforgalmazó és Ingatlanfejlesztő Kft. A projektcég vezetői, továbbá Christy O’Connor Jr. ír golfjátékos és ismert pályatervező ma teszi le az alapkövet a 75 milliárd forintos ingatlanfejlesztésnél. Az első ütem tervezett átadásának ideje 2009 utolsó negyedéve, a fejlesztő reményei szerint 2010 vagy 2011-ben ott rendezhetik az első magyarországi nyílt golfbajnokságot, s ez globális szinten olyan eredmény lehet, mint amikor Mogyoród megkapta a Forma–1-es futamot.

A Budapest Gate Country Club a jelenleg futó legnagyobb méretű vegyes rendeltetésű ingatlanfejlesztés Magyarországon. Területén a legnagyobb hazai 18 lyukú golfpálya mellett családi, iker- és társasházak, villák is lesznek, építenek egy ötcsillagos luxushotelt és egy 1250 fő befogadására alkalmas konferencia-központot is. A wellnesságazatot egy gyógyfürdő és szépségközpont és a teniszpálya képviseli, kiegészítve lovaglási lehetőséggel.

Az első ütemben a golfpálya, 360 villa és 300 társasházi lakás készül el, a másodikban további lakóépületek, a szálloda és a gyógyfürdő. Nem kizárt, hogy a második ütem kezdésével nem várják meg az első befejezését – mondta Erdei Bálint projektmenedzser. A projektfinanszírozás végleges konstrukciójáról és a finanszírozóról várhatóan ezekben a hetekben döntenek. A megvásárolható lakóingatlanok ára 24–170 millió forint között lesz, Christy O’Connor már vett magának egyet, és az előzetes információk szerint jelentős az érdeklődés.

A területen lévő tavon vízisport-rendezvényeket terveznek, a parton nyolc különböző gasztronómiai kultúrát felvonultató éttermeket, kávézókat, sportpályákat, valamint szabadtéri színpadot létesítenek. Ezek akár üzleti ebédekre, vacsorákra is alkalmasak lesznek – ígérte lapunknak a minap Írországban, ahol bemutatták a hasonló helyi létesítményeket.

Noha a golffaluban lesznek háztartási boltok, éttermek és szolgáltató üzletek, a vezető szerint Bicske vállalkozóinak egy része kiegészítő beruházásokat tervez, hogy a golffalu lakói bizonyos szolgáltatásokat a településen vegyenek igénybe. Az ingatlanárak a beruházás hírére máris megugrottak, s nyilván tovább emelkednek, amint előrehalad az építkezés. Úgy látja továbbá, hogy a beruházás beleillik a Zsámbéki-medencében zajló más, jelentős beruházássorozatba, jól kiegészíti az Etyeken épülő filmstúdiót, illetve a több települést érintő Talentis programot, egyúttal a golfturizmust is elősegítheti.

Az ír–magyar projektcég mögött álló fejlesztői csoport a budapestin kívül a régió más projektjeiben is részt vesz, elkötelezettsége jelenleg egymilliárd euróra rúg. A magyar partner az Andrássy-palota és a Le Meridien szálloda üzemeltetésében is érdekelt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.