BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A MySpace és a szexbűntények – 29 000 felhasználó kitiltva

A multimédiás tartalmak megosztására, és kapcsolatépítésre specializálódó portál fenntartói nemrég majdnem harmincezer regisztrációt töröltek a rendszerből szexuális bűncselekmények miatt.

A radikális lépést az tette szükségessé, hogy a MySpace-en regisztrált szexuális bűnelkövetők száma jóval magasabbnak bizonyult a vállalat által korábban feltételezettnél.

Az Egyesült Államok számos államának jogászai most olyan új szabályozás életbe léptetését sürgetik, amely megvédi a gyerekeket a bűnözőktől. Roy Cooper ügyész szerint megoldást jelentene, ha a fiatalok csak szülői beleegyezéssel készíthetnének profilt a MySpace-en.

A site üzemeltetői úgy nyilatkoztak: örülnek annak, hogy akciók sikerrel járt, és remélik, hogy más hasonló tartalmú weboldalak is követik a példájukat. A közösségépítő portálra eddig 80 millióan regisztráltak, az egyre sikeresebb honlapot az elmúlt évben 580 millió dollárért vásárolta meg a médiaóriás News Corporation.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.