BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkennek augusztus végén a roaming tarifák

A Pannon GSM és a T-Mobile is augusztus 29-től csökkenti tarifáit az Európai Unión belül a mobiltelefonok külföldi használata után (roaming) - közölték a társaságok csütörtökön az MTI-vel. A két közlemény szerint a roaming hívások díjai az Európai Unió tagállamain belül kezdeményezett és az EU tagállamain belül végződő hívások esetén 38-79 százalékkal csökkennek.

A Pannonnál és a T-Mobile-nál a kezdeményezett hívások díja bruttó 144 forint, a fogadott hívások díja pedig bruttó 70,80 forint lesz percenként, minden napszakban, időszakban és hálózatban. Az Európai Unió vonatkozó rendelete értelmében szeptember végétől az EU egész területén egységes roaming díjakat kötelesek bevezetni a mobilszolgáltatók. A közleményekből kiderül: mindkét cég esetében automatikusan lépnek életbe az új tarifák, az ügyfeleknek semmit sem kell tenniük.

Az MTI érdeklődésére a Vodafone Magyarország közölte: egyelőre nem tesznek közzé új romaing tarifákat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.