BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyházi bocsánatot kért a Sony

Bocsánatot kért az anglikán egyháztól a japán Sony, mert egy számítógépes akciójátékában a játékosnak a manchesteri katedrális hajójában kell megütköznie a földönkívüliekkel. Az egyház által virtuális szentségtörésnek minősített tett az elektronikai óriás szerint azonban nem sértett senkit, ezért az egyház azon követelését, hogy a több millió példányban piacra dobott játékát hívja vissza és törölje abból Isten házát, nincs szándékában teljesíteni.

Egyelőre a cég arra a felhívásra sem reagált, hogy anyagilag támogassa az észak-angliai város hitközösségének a növekvő fegyveres erőszak elleni küzdelmét. A Sony arra hivatkozik, minden szükséges engedélyt beszereztek a játék elkészítése előtt, s a most megjelenő, az ötvenes években játszódó program és az elmúlt hónapok sajnálatos eseményei között semmiféle összefüggést sem látnak.

A felháborodás azonban több klerikális ügybuzgalomnál. A manchesteri székesegyházban ugyanis mostanában több gyászmisét is tartottak lövöldözésekben megölt fiatalok emlékére, ezért az egyházi tisztviselők mellett nemcsak a templomba járók, de az érintett családok is jogosan felháborodtak. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.