BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elfecsérelt idő e-levelezésre

A Henley Management College 180 német, brit, svéd és dán menedzser megkérdezésén alapuló felmérése szerint egy átlagos vállalati vezető több mint 36 hónapot tölt élete során elektronikus levelek felesleges olvasgatásával. A kapott üzenetek 32 százaléka ugyanis teljesen lényegtelennek bizonyult.

A kutatás szerint az európai vezetők naponta legalább két órát, vagyis a munkaidő egynegyedét e-mailek bogarászásával töltik, ez életük folyamán tíz ledolgozott évet tesz ki. Mivel a tapasztalatok alapján minden e-mail újabbak áradatát indítja el, a levelezéses döntéshozatal sokkal időrablóbb, mint a hagyományos módszer. Ezért a tanulmány azt javasolja, hogy a belső szervezeti kommunikációban a személyes találkozókat és az értekezleteket kell előnyben részesíteni. A vezeték nélküli, headsettel ellátott hagyományos telefon alkalmazása szintén jó ötlet: ez a mérések szerint 23 százalékkal növeli az irodai munka hatékonyságát.

Úgy tűnik tehát, hogy a csendes irodák, ahol levelekben érintkeznek egymással a kollégák is, valójában a legkevésbé hatékony munkavégzési színterek. Ráadásul a hagyományos, élőszavas kommunikáció a szakértők szerint sokkal jobb kapcsolatteremtő, míg az e-mail elidegeníti egymástól az embereket. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.