BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kőkeményen belehúz a Microsoft a zenei piacon

A fejlesztés hírét, amely a szokásos éves pénzügyi megbeszélésen röppent fel, egyelőre hivatalos forrásból nem erősítették meg. Robbie Bach, a Microsoft szórakoztatóipari részlegének vezetője azonban úgy nyilatkozott, a cég új stílussal, és nagyobb kapacitással szeretné fejleszteni zenelejátszóját. A Microsoft stratégája, Mark Rosoff is elismerte, hogy a vállalat egyrészt a jelenlegi 30 gigabyte-nál nagyobb erőforrásokkal rendelkező lejátszón dolgozik, másrészt egy flash memóriával rendelkező készük fejlesztése is folyamatban van.

A zenelejátszókkal foglalkozó blogokon terjedő hírek szerint a 80 gigás Scorpio, és a flash memóriával rendelkező Draco becenevű Zune ősszel kerül ki a piacokra, a Microsoft ugyanis mindenképpen szeretné új termékeivel meghódítani a karácsonyi vásárlókat. Bár a Microsoft a nyilvánosság előtt továbbra is bizakodóan nyilatkozik a Zune további sorsáról, informátorok szerint a cégen belül már többekben felmerült a lejátszó gyártásának beszűntetése, a Zune ugyanis nem hozza be fejlesztésének költségeit.

A Microsoft a 2006-os bevezetés óta 1.2 millió Zune-t adott el, míg a legnagyobb riválisának számító Apple iPodból egy negyedév alatt közel tíz millió talált gazdára. Mark Rosoff, a Microsoft elemzője mindezt úgy kommentálta: a Zune hosszú távon megtérülő befektetés, ráadásul még így sem emészt fel annyi pénzt, mint a több milliárd dolláros költségű XBox játékkonzol.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.