BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A "nagy keresőprogram" mindenkit figyelne

A Föld 6 milliárd lakóját készül lajstromba venni egy amerikai cég egy új keresőprogram segítségével - ez a legújabb, a magánélet kisajátításának kockázatával járó internetes kísérlet - írja az info-media.hu a távirati irodára hivatkozva.

„A Google segítségével bármire rákereshetünk és web dokumentumokat kapunk. Mi csak a személyekről szolgáltatunk adatokat” - mondta Jay Bhatti, a Spock.com egyik alapítója.

„Több száz honlapról listázunk ki adatokat, elsősorban az olyan közösségi portálokról, mint a Linked In, MySpace, Friendster és Bebo, tovább az olyan általános portálokról, mint a Wikipedia” - teszi hozzá Bhatti.

A személyes adatok iránti érdeklődésnek köszönhetően a Spocknak sikerült 7 millió dollárt összeszednie az induláshoz. A portál egyelőre ingyenes, reklámokból finanszírozzák majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.