BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy új japán rendszer lehet 2020-ra az internet "örökököse"

Josihide Szuga japán hírközlési miniszter az új technológiáról latin-amerikai körútján, Brazíliában nyilatkozott -  – írja a HVG.hu.

Szerinte már ősszel létrejön egy olyan szervezet, amely üzleti, egyetemi és kormányhivatalokat fűz egybe az új rendszer hirdetése érdekében.
 
A miniszter úgy véli, az internetes hálózatot egyre jobban terheli a növekvő adatforgalom és jelentős problémák vannak az interneten áthaladó információk biztonságával is. Az elképzelt gerinchálózat sokkal biztosabb és gyorsabb adatátvitelt tenne lehetővé, és kevésbé lenne támadható vírusok számára.
Jelenleg az információs világhálózat egyetlen alternatívája a kutató- és felsőoktatási intézmények által összefogott Internet2, amely 10 gigabit/s elméleti sebességgel bír, ezzel egy nagyfelbontású mozifilmet körülbelül fél perc alatt lehet továbbítani. A híresztelések szerint Japán ennél tízszer gyorsabb, 100 gigabit/s sebességű rendszeren dolgozik.

Japán emellett gőzerővel dolgozik azon, hogy 2011 júliusára az analóg televíziózást felváltsa a háztartásokban a digitális sugárzás. Szuga elmondása szerint a szeptemberben összeálló akciócsoport olyan olcsó átalakítók gyártására kéri majd fel a főbb gyártó cégeket, amelyekkel az analóg berendezések két éven belül képesek lesznek digitális jeladások vételére is. „Még azt is tervbe vettük, hogy ingyen adunk az alacsony jövedelmű háztartások részére egyszerűsített átalakítókat” - derül ki a Kyodo News híradásából.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.