BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ingyenes Office csomagot dob piacra a Microsoft

A szoftveróriás a Works irodai program készlet bizonyos részeit teszi  ingyenesen hozzáférhetővé néhány hónapon belül, a bevételeket a programokon elhelyezett reklámoktól várják.

A projekt előreláthatólag 2008 közepéig tart majd, ekkorra a Microsoft illetékesei szerint kiderül, fenntartható-e a reklámokból az egyébként 40 dolláros áron forgalmazott csomag, amelynek fő elemeit szövegszerkesztő, és táblázatkezelő szoftver adja. Az ingyenes irodai csomag a PC-kre telepítve, és nem online működik majd, azt azonban még nem tudni, melyik hardvergyártóval szerződik a Microsoft a program új számítógépekre telepítésére.

A Microsoftnak az elmúlt években egyre növekvő konkurenciával kellett szembenéznie az office alkalmazások terén. Amellett, hogy a Sun megjelentette saját Open Office szoftverét, a Zoho és az Ajax segítségével ingyenesen juthatnak szövegszerkesztőhöz a felhasználók.

Bill Gates vállalatának azonban a legtöbb fejtörést valószínűleg a Google irodai szolgáltatása nyújtja, amely ingyenesen használható, a dokumentumokat pedig online tárolja, így azok távolról is elérhetőek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.