BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt összehasonlíthatja az uniós roamingdíjakat

Az európai mobilszolgáltatók túlnyomó többsége eleget tett annak az uniós rendelkezésnek, hogy a július 30-ig kínálatukba vegyék fel a csökkentett roamingdíjakra vonatkozó tarifákat - közölte az Európai Bizottság.

A barangolási díjakról szóló uniós rendeletet június végén tették közzé, amely szerint a külföldön kezdeményezett, illetve fogadott mobilhívások percdíja nem haladhatja meg a 0,49, illetőleg a 0,24 eurócentet. A csökkentett díjakat az uniós rendelet szerint elvileg csak augusztus 30-tól kötelesek alkalmazni a szolgáltatók, azonban Brüsszel felmérése szerint egyes mobilszolgáltatók már július első napja vagy első hetei óta alkalmazzák is az ún. eurotarifákat, így ügyfeleikre már az alacsonyabb díjszabás érvényes. Emellett néhány mobiltársaság az eurótarifánál is kedvezőbb díjakat kínál. Magyarországon a Vodafone már augusztus 1-jétől alkalmazza a csökkentett díjakat, míg a Pannon és a T-Mobile augusztus 29-től.

A brüsszeli testület a különböző mobiltársaságok kedvezményes roamingtarifáinak bevezetéséről, összehasonlításáról egyben egy külön honlapot is elindított, amely ITT elérhető 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.