BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Leszólító" óriásplakátok - Újfajta marketingkommunikáció terjed

Egyre több óriásplakát „szólítja le"” a közelében felbukkanó mobiltelefon-tulajdonost – írja a Népszabadság.

A forradalmian új technika lényege, hogy a plakát mögött egy egyedi fejlesztésű tartalomküldő állomás és egy szerver áll, amit a mobilmarketinggel foglalkozó cég működtet.

A különféle tartalommal feltöltött berendezés a bekapcsolt mobilokat érzékeli és szólítja meg.

A Bluetooth-marketinggel foglalkozó Bluefire cég vezetője, Damásdi Dániel a lapnak elmondta, legfrissebb kampányuk egy debreceni műszaki áruházban zajlik, ahol akciós termékekről küldenek értesítőt. 

A kampány elején bizalmatlanok voltak az emberek, de pár hét alatt rohamos mértékben nőtt a technológia elfogadottsága. Most pedig ott tartanak, hogy ha egy áramszünet miatt fél óráig nem érkezik reklám, akkor a vásárlók reklamálnak, és követelik az információt a telefonjukra. – mondta Damásdi.

Az interneten közutálatnak örvendő és törvény által is üldözött spamek helyett a Bluetooth-marketing alkalmazói egy technológiai megoldással kerülik ki a személyes adatok sértését.

A kommunikáció ugyanis csak akkor indul meg a telefon és a Bluetooth-szerver között, ha a fogadó jóváhagyja a tartalmat. Amint az átment, a kommunikáció a két eszköz között megszakad. Amennyiben az elfogadásra a telefontulajdonos nemleges választ ad, a kommunikáció el sem kezdődik, és a szerverek nem teszik fel újra a tartalom letöltéséhez szükséges előzetes kérdést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.