BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyaralás után könnyelműen bánunk a számítógéppel

Magas biztonsági kockázattal jár a nyaralás utáni munkába állás – írja az IT.news. A lap a Check Point közleményére hivatkozik, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy azok a felhasználók, akik nyaralás címén végre elmenekülhettek gépük rabságából néhány hétre, kevésbé körültekintőek, amikor újra nyakukba veszik az igát.

„Az alkalmazottak, hiába ismerik, sokszor figyelmen kívül hagyják a vállalat IT-biztonsági előírásait, mivel túl nehézkesnek, körülményesnek találják őket.

Az olyan eszközök, mint például a flash drive-ok – ha nem titkosítják őket – komoly károkat okozhatnak, akár ipari kémkedés veszélyével is fenyegethetik a vállalatot” – nyilatkozta Ludek Hrdina a Check Point Software Technologies Kelet-Európáért felelős marketingigazgatója.

A Check Point javaslata szerint a biztonsági előírásoknak könnyen követhetőnek kell lenniük, különben egyszerűen figyelmen kívül hagyják őket: „A biztonsági előírások felülvizsgálatának és – szükség esetén – átalakításának most van itt az ideje, amikor mindenki visszatér a nyaralásból - folytatta Ludek Hrdina.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.