BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Online videotékák: ki kíváncsi rájuk?

A különféle fizetős videoletöltési szolgáltatásokat igen kevesen használják, és ők is elégedetlenek azzal, amit kapnak – derült ki az amerikai Parks Associates felméréséből, amely az iTunest használókra is kiterjedt. A DVD, úgy tűnik, végleg legyőzte ezt a műfajt, olyannyira, hogy az internetes keresőjéről ismert Google is bejelentette a napokban: megszünteti ezt a fajta kínálatát.

Régi, unalmas filmek gyenge képminőségben, horribilis árakon – így foglalható össze a megkérdezettek véleménye. Mindössze 13 százalékuk volt elégedett a kapott szolgáltatással, s csak 10 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy ismét felkeresne egy online videokölcsönzőt. Az elemzők szerint egyszerűen hiányzik a motiváció a vásárlásra, mivel az ügyfelek legfeljebb a sarki kölcsönzőig tartó utat spórolhatják meg, már ha nem veszszük figyelembe, hogy a filmek letöltése egy ilyen sétánál rendszerint jóval tovább tart. Ráadásul a képminőség is gyengébb, miközben a nézőknek a televí-ziójuk képernyőjénél rendszerint lényegesen kisebb monitoruk előtt kell szorongani, mert a másolásvédelem nem engedi, hogy az asztali lejátszójukkal is megtekinthető DVD-re írják fel a filmet.

A 13 országot és több mint 13 ezer embert felölelő felmérés szerint még a régebbi mozifilmeket állandóan ismétlő ingyenes televíziócsatornák is valós konkurensei a szolgáltatásnak. Eközben viszont egyre népszerűbbek a házi készítésű videók: nem véletlen, hogy a Google, amely bezárja saját, televízióműsorokat értékesítő boltját, alig kilenc hónapja megvette a házi produkciók csereberélésének teret biztosító YouTube-ot, 1,65 milliárd dollárért. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.