BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Durva "lépés" a Sonytól - Hol marad az árcsökkentés?

Csak a következő évben kerül piacra a Home elnevezésű, 3 dimenziós karakterek létrehozását támogató szoftver, ezzel a Sony újabb hátrányt szenved el riválisaival, a Microsofttal, és a Nintendoval szemben.

A Sony Computer Entertainment vezetője szerint még dolgoznak a programon, ezért halasztották el az idén őszre tervezett bemutatót. A Home olyan alkalmazás, amelynek segítségével a játékkonzolok tulajdonosai létrehozhatják saját internetes „alteregojukat” és személyes online felületüket.

A késés ellenére a vállalat részéről nem esett szó az esetleges árcsökkentésről, noha ennek időszerűségét számtalan szakértő alátámasztotta.

A Sony ezzel az újabb hátránnyal ismét csatát vesztett a játékkonzolok piacán uralkodóvá váló Microsofttal, és a Nintendoval szemben, így az 1990-es években megalapozott vezető szerepe kérdésessé vált.

A Sony a Playstation 3-at nagy teljesítményű „cell chippel” és Blu-ray technológiájú DVD íróval szerelte fel, ezek az újítások jelentősen megnövelték a termék árát, így egy a 20 gigabyte-os merevlemezzel rendelkező konzol Japánban körülbelül kétszer annyiért kel el, mint a Nintendo cég Wiije.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.