BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hamarosan kezdődik a Hacktivity

A 2007-es biztonsági konferencia fókuszában a terrorizmus, a fájlcsere és az internetes adatvédelem áll.

Az idén is lesz – története során immár negyedszer – Hacktivity.

A nemcsak cégvezetőknek, hanem fiatal szakembereknek, még tanuló leendő szakembereknek és a téma iránt érdeklődő felhasználóknak szóló IT-biztonsági konferenciát szeptember 22-23-án rendezik meg a Fonó Budai Zeneház kulturális központban.

Az Egyesült Államokban és Európa több országában is komoly hagyománya van a Hacktivity-hez hasonló szakmai rendezvényeknek, amelyeken a résztvevők az informatikai biztonság elismert szakértőinek előadásait hallgathatják, miközben a párhuzamosan futó workshopokon konkrét támadási módszerekkel ismerkedhetnek. A cél: kiismerni a másik oldalt, mert az igazán hatékony védekezés mindig az „ellenfél” gondolkodásmódjának, motivációinak és módszereinek ismeretén alapul.

A Hacktivity 2007 két napján négy – az IT-biztonság izgalmas és kurrens kérdéseinek szentelt – szekcióban lesznek előadások.

Az első nap az informatikai hadviselés és az internetes terrorizmus, valamint az operációs rendszerek és alkalmazások biztonsága kerül terítékre, míg a második nap a biztonságos infrastruktúráknak és az örökzöld témának számító fájlcserének és a szerzői jogok bonyolult összefüggéseinek van szentelve.

Az idei gyakorlati workshopok is izgalmasnak ígérkeznek. Napirendre kerül a WLAN-antennák házi barkácsolásának módszertana, a SaveAs Kft. EagleEye OS belső adatszivárgás elleni szoftverének kijátszása, de lesz Wargame és hackerverseny is. 

A rendezvény bulival zárul, amelyen nemcsak arra lesz lehetőség, hogy a résztvevők sör mellett megvitassák a hallottakat és a világ dolgait, hanem arra is, hogy mozizzanak egy jót, és megnézzenek egy kifejezetten a témába vágó filmet. Érdemes tudni azt is, hogy azok a szakemberek, akik valamilyen nemzetközileg elismert IT-biztonsági vizsgával (például CISA, CISM, CISSP) rendelkeznek, a Hacktivityn összegyűjthetik a rendszeres továbbképzésükhöz szükséges 16 CPE órájukat is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.