BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar cégek az Arab-öböl legnagyobb informatikai kiállításán

Szerdán ér véget Dubai-ban a GITEX ütnapos Információtechnológiai Kiállítás, melyre a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH) - a tavalyi sikeres szereplést követően - immár másodszor szervezett magyar megjelenést. A kiállításon az ITDH 30 négyzetméteres standdal jelent meg, ahol nyolc magyar IT cégnek volt lehetősége a bemutatkozásra.

A kiállítással párhuzamosan rendezték meg a térség legnagyobb telekommunikációs fórumát, a Gulfcomms és a Gitex Technology Week elnevezésű konferenciát, ezeken az újdonságok megismerése mellett az egyes szekciók keretében üzleti kapcsolatok építésére is lehetőség nyílt.

A rendezvény fő fókuszterületei a hálózat és biztonság, az IT megoldások valamint az irodai automatizálás témakörök voltak. Ennek megfelelő a magyar részvétel is: ott vannak-voltak mobil megoldásokat kínáló vállalatok, 3D stúdió, információs biztonsággal, call centerek implementálásával és testre szabásával foglalkozó cégek, de dubaiban próbált üzletet kötni integrált vállalatirányítási rendszerek értékesítésével, oktatásával, testre szabásával illetve továbbfejlesztésével foglalkozó magyar cég is.

Az Arab-öböl legnagyobb informatikai kiállítására nemcsak az Emirátusokból, hanem a környező országból is érkeznek szakmai látogatók és kiállítók, így a magyar vállalatoknak idén is kiváló lehetősége nyílik a kapcsolatépítésre, üzletkötésre. A GITEX-et a világ első három legrangosabb IT kiállítása között tartják számon, tavaly 79 ország több mint 3000 kiállítója vett részt az eseményen, melyre közel 150 ezren látogattak ki, több mint 100 országból. A rendezvény sikerét mutatja, hogy a tavalyi magyar kiállítók közül 2 cég idén már saját standdal jelenik meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.