BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Százezer eladott WLAN switch - piacvezetővé vált a Motorola

A vállalati mobil piac újabb mérföldkövéhez érkezett a Motorola: értékesítette a százezredik vezeték nélküli WLAN switchet, ami eddig még egyetlen más gyártónak sem sikerült - olvasható a cég közleményében. A Motorola a Symbol Technologies megszerzése révén a WLAN piac egyik úttörőjévé vált, és számos újdonság, például a vezeték nélküli switch is a nevéhez fűződik. A Dell’Oro Group piackutató cég adatai szerint az év második negyedévében a Motorola piacvezetővé vált a vezeték nélküli switchek értékesítése terén.

A Symbol Technologies 2002-ben mutatta be az első modern WLAN switch architektúrát, azaz az adatáramlást irányító rendszert, mely kellő „intelligenciával” ellátva a biztonságos és gyors hálózati működést biztosítja akár kisebb, akár egészen nagy hálózatokban. Az újítás valódi áttörést jelentett a WLAN alkalmazásában, hiszen jelentősen csökkentette a hálózattelepítés költségeit és egyszerűbbé tette a vezeték nélküli rendszerek menedzselését, karbantartását, védelmét és fejlesztését.

A Dell’Oro Group 2007 júliusi piaci előrejelzését tartalmazó WLAN Forecast Report szerint a vállalati WLAN switchek globális forgalma 2011-re a jelenlegi 406 millió USD-ről 1,2 milliárd USD-re fog nőni, ami 25%-os összesített éves növekedési ütemnek felel meg. A piackutató cég 2007 második negyedéves WLAN előrejelzése szerint a Motorola értékesítette a legtöbb vállalati WLAN switchet, így 33%-os piaci részesedésével új piacvezetővé lépett elő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.